Kwiecień
25
02:43
Imieniny:
Jarosława, Marka, Wiki
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Categories
Aktualności
Nawożenie
Ochrona
Okopowe
Oleiste
Prawo
Relacje
Rynek
Technika
Zboża

Partner portalu

REKLAMA
Aktualności

O strączkowych w Turzynie

Dodane 27 listopada 2015 o 09:00   Autor: Remigiusz Waligóra
łubin żółty
Fot. R. Waligóra

Pod koniec października odbyło się sympozjum referatowo-sprawozdawcze za lata 2011–2015: Rodzime źródła białka roślinnego w żywieniu zwierząt monogastrycznych, które działało w ramach programu rządowego Ulepszanie rodzimych źródeł białka roślinnego, ich produkcji, systemu obrotu i wykorzystania w paszy.

W trakcie spotkania poruszono tematy takie jak:

  • aktualne problemy agrotechniczne uprawy roślin strączkowych;
  • wstępne wyniki badań wdrożeniowych prowadzonych przez KPODR w Minikowie;
  • ocena wartości pokarmowej krajowych źródeł białka roślinnego – wyniki badań u świń;
  • wpływ krajowych źródeł białka roślinnego na stan funkcjonowania przewodu pokarmowego zwierząt i jakość produktów zwierzęcych;
  • ocena możliwości stosowania krajowych źródeł białka w gospodarstwach tradycyjnych i ekologicznych – prace wdrożeniowe na świniach i drobiu;
  • ocena przydatności oraz określenie granicznych udziałów krajowych źródeł białka roślinnego w żywieniu wielkotowarowym świń – m.in. wyniki badań świń, drobiu, indyków, kur;
  • wpływ zabiegów technologicznych na podwyższenie wartości pokarmowej krajowych źródeł białka roślinnego – zastosowanie preparatów enzymatycznych w żywieniu świń i drobiu.

Ostatnio dodane:

Komentarze

Kwiecień, 2018

Pn

Wt

Śr

Cz

Pt

So

Nd

-

-

-

-

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Brak wydarzeń w wybranym dniu

loading...